hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, August 18, 2018

Aftrap extra waterberging in Altena langs B watergangen


Meeuwis Millenaar is projectcoordinator


Gebiedscoordinator Meeuwis Millenaar startte tijdens de Boerenerfdag met zijn zoektocht naar extra waterberging langs B watergangen in het gebied rondom de A27. Het project is opgezet met ZLTO Land van Heusden en Altena en Waterschap Rivierenland. Op vrijwillige basis kunnen boeren meedoen door de aanleg van waterbergingsoevers langs de B watergangen. Voor het project is POP subsidie vanuit Europa beschikbaar. Het gaat om 3 ha. extra waterberging. De oevers bllijven in eigendom van de deelnemers. De vergoeding voor de waardedaling is 85 procent. In september volgt een informatie avond over het project en daarna volgen bedrijfsbezoeken bij deelnemers. Na het ontwerpen van bestekken en aanvragen van de vergunningen moeten de oevers vanaf eind 2019 worden aangelegd. Meeuwis Millenaar is projectcoordinator. 

Het zoekgebied ligt rondom de A27

Het verbreden van de watergangen en/of aanleg van nieuwe watergangen was onderdeel van het maatregelenpakket dat samen met ZLTO en Waterschap Rivierenland werd opgesteld na de hoosbuien in 2014 en 2015 die in ons gebied voor veel wateroverlast zorgden. Mooi dat de extra waterberging nu wordt opgepakt op vrijwillige basis en dat de gronden in eigendom blijven van de deelnemers.