hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, October 04, 2018

Eindelijk start renovatie bruggetje Jannezand


De Jaanezand brug met brugwachterswoning van de hand van de Hankse kunstschilder Ad Dubbeldam 
  
Wethouder Matthijs van Oosten geeft maandag 8 oktober om 14.00 uur het startsein voor de ontmanteling van het bruggetje Jannezand in Hank. Het bruggetje, dat vele jaren de enige verbinding was tussen Hank en de Oostwaard-polder, wordt zoveel mogelijk in de oude staat hersteld. Nadat het bruggetje grotendeels is verwijderd, vindt een bodemonderzoek plaats naar mogelijke blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog. Eerder werd gedacht dat dit onderzoek tot een diepte van 12-15 meter moest plaatsvinden, maar nu is gebleken dat een bodemonderzoek tot 2 meter diepte voldoende is. Volgens planning zijn de werkzaamheden medio 2019 afgerond. 

Een bezoek van het Werkendamse college aan het bruggetje in november 2009



Al meer dan tien jaar geleden schreef ik over het vermolmde bruggetje. En helaas is de bijbehorende brugwachterswoning al in 2011 gesloopt, ooit waren daar plannen voor een pannenkoekenrestaurant door Ron van Dinteren. Maar of dat er ooit komt? Overigens is het bruggetje recent beklad met graffti.