hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 28, 2019

Een nieuwe dijkgraaf èn een nieuw bestuur

Een bijzondere dag vandaag. Vanmorgen werd het nieuwe bestuur van Waterschap Rivierenland geïnstalleerd. Altijd een bijzonder moment om de eed af te mogen leggen en straks namens 8.000 kiezers de belangen van onze inwoners bij Waterschap Rivierenland te behartigen. 


Het nieuwe bestuur van Waterschap Rivierenland

Na onze eigen installatie volgde ook de installatie van onze nieuwe dijkgraaf Co Verdaas. Een dijkgraaf die woont in de uiterwaard van Beuningen. Na zijn installatie sprak hij ons toe over rolopvatting van het waterschap, de opgaves voor het waterschap en vertrouwen in het openbaar bestuur. Een kwetsbaar openbaar bestuur ook, waar integriteit, openheid, reflexie en dialoog permanent aandacht vragen. Verdaas groeide op in Brabant bij het riviertje de Mark. Met zijn benoeming tot dijkgraaf ging een 'diepgeworteld' verlangen in vervulling. Een mooie afsluiting van een bijzondere ochtend in Tiel. 

Dijkgraaf Co Verdaas zet zijn handtekening onder de acte onder toeziend oog van de commissaris van de Koning John Berends