hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 20, 2019

De onverwachte rijkdom van Altena

In de Werf was deze avond de schrijver Jan van Mersbergen te gast. Hij werd door Arie Wezemer ondervraagd over zijn nieuwste boek 'de onverwachte rijkdom van Altena'. Het is het tiende boek van Jan van Mersbergen die opgroeide in Altena. 

Schrijver Jan van Mersbergen in de Werf


De roman speelt zich af rondom de Put in Almkerk, waar Jan als opgroeiende tiener graag vertoefde. In het boek kruipt hij in de huid van een vrouw. Arie Wezemer, die het boek al mocht lezen, spreekt over een 'verhaal van hier'. Ook een boek dat zich goed laat verfilmen. Verder liet de schrijver niet veel los over het boek, vooral om de lezer niet bij voorbaat het plot van het boek te verklappen. Overigens verwacht Van Mersbergen niet dat het boek veel mensen naar Altena zal trekken. 

Foto's van de expositie, naar een bekende Amerikaanse verkiezingsposter


Naast schrijver Jan van Mersbergen werd in de Werf een foto expositie getoond van fotogroep Lumiere. Aan de hand van het thema van de boekenweek  met als 'Moeder de vrouw' had Lumiere een serie foto's gemaakt.