hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, March 22, 2019

Wereldwaterdag

De Wereldwaterdag wordt al sinds 1992 gehouden om zo aandacht te vragen voor schoon water. Goed om zo aandacht te vragen voor schoon water, maar het moet natuurlijk gewoon iedere dag Wereldwaterdag zijn. 



Water vormt samen met voedsel onze eerste levensbehoefte. Triest is het daarom dat juist vandaag door Waterschap Rivierenland een ernstige vervuiling van het oppervlakte water werd ontdekt bij de golfbaan in Spijk. De vervuiling is zo ernstig dat het wordt ontraden het water voor mens en dier te gebruiken.  Na constatering van de vervuiling zijn direct maatregelen genomen, komende week volgt meer informatie.