hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 11, 2019

Geen klimaatschap

Deze avond een boeiend debat in Lux in Nijmegen, georganiseerd door Waterschap Rivierenland om zo de waterschapsverkiezingen onder de aandacht te brengen. Jeroen Rijke, civiel ingenieur TU Delft en docent bij Van Hall Larenstein en HAN Hogeschool sprak over klimaatverandering. 


Pitchen op het podium in Lux Nijmegen

Daarbij hoorde de stelling 'Het Waterschap kan beter een klimaatschap worden'. Hoewel het klimaat meer dan actueel is, lijkt me die switch toch geen goed idee. Daarmee halen we taken naar ons toe die bij andere overheden horen te liggen. Ook leidt het de aandacht af van water, onze 'corebusiness'. Dus inzetten op het opvangen van de gevolgen van de klimaatveranderingen is prima, maar alles rond klimaat op het bordje van het waterschap leggen, vindt het CDA een slecht idee. 

Volle zaal in Lux Nijmegen voor debat over Waterschapsverkiezingen