hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, March 02, 2019

100 jaar vrouwenkiesrecht in Xinix

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen. Voor Dianne van Gammeren en Hannie Visser-Kieboom een mooie aanleiding om op 8 maart prominente vrouwen uit Altena te vragen wat zij vinden dat vrouwen de afgelopen 100 jaar hebben bereikt en welke kansen en uitdagingen er nog in Altena liggen. 

Dianne van Gammeren (foto Lisette de Rade)


Hennie Schermers (ChristenUnie, directeur CBS Waardhuizen), Marjolijn Wilschut (directeur Trema), Wendy van Ooijen (CDA, directeur CNS d’Uylenborch), Karin Struijk (WMI), Kiara Rentrop en Annette van der Werf (gemeentesecretaris Altena) gaan in Poppodium Xinix Nieuwendijk het gesprek met elkaar aan.

Hennie Schermers is een van de gasten

Dianne van Gammeren en Hannie Visser-Kieboom gaven gehoor aan een oproep van Vrouw & Altena aan de achterban om een event te organiseren rondom een actueel maatschappelijk thema. Traditiegetrouw wordt rond Internationale Vrouwendag jaarlijks door Hannie Visser-Kieboom de ToontjeSprenger Pluim uitgereikt aan een vrouw die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden op het gebied van politiek. Vorig jaar nam landbouwminster CarolaSchouten, voormalig boerendochter uit Altena, de prijs in ontvangst. De avond wordt feestelijk afgerond met een optreden van singer/songwriter Kris Delmhorstuit New York. Zij treedt op in het kader van het Xinix Rootscafé.

Toontje Sprenger

Ontvangst: 19.00 uur, Poppodium Xinix Nieuwendijk (Doornseweg 2b). Het programma begint om 19.30 en wordt om 21.00 afgesloten met een optreden van Kris Delmhorst. Kaarten zijn te bestellen voor € 10,- (i.p.v. € 15,-).