hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, April 06, 2019

Zelf een onderzoek aanvragen bij Rekenkamercommissie

De rekenkamercommissie van Waterschap Rivierenland in onafhankelijk en kan haar eigen onderzoeksonderwerpen kiezen. Maar de commissie houdt ook rekening met de suggesties van het Algemeen bestuur,. 

De Zevenbanse boezem


Maar ook belangengroepen of de eigen inwoners kunnen bij de rekenkamercommissie aankloppen voor onderzoek bij Waterschap Rivierenland. De verzoeken worden beoordeeld aan de hand van vooraf opgestelde criteria zoals is vastgelegd in het onderzoeksprotocol. De rekenkamercommissie bestaat uit drie externe leden en twee leden van het Algemeen Bestuur. Sinds het instellen van de rekenkamercommissie heeft zij onderzoek gedaan naar inkoop- en aanbestedingsbeleid (2017), de Omgevingswet (2017), Stedelijk water (2018) en Kaderrichtlijn Water (2018). In 2019 wordt onderzoek gedaan naar het subsidiebeleid en komt nog een vervolg op het onderzoek naar stedelijk waterbeheer.