hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, May 22, 2019

Biodiversiteit in de Noordwaard

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag van de biodiversiteit. Niet vandaag, maar gisteren kreeg ik toevallig een telefoontje over biodiversiteit in onze regio. 


Wat kun je in je eigen tuin doen aan biodiversiteit?

Boeket geplukt langs de akkerranden in de Oostwaard in najaar 2018


Een Noordwaard bewoner vroeg zich af waarom Waterschap Rivierenland de dijktaluds al zo vroeg maaide. Dat kwam de biodiversiteit toch niet ten goede zo vroeg ze zich af. Een mailtje naar Tiel leerde mij dat het maaien bewust zo vroeg gebeurd om plaagsoorten te voorkomen. 

Biodiversiteit begint in je eigen tuin


Op de dijken groeien nogal wat distels en om te voorkomen dat deze zich steeds verder uit breiden wordt juist vroeg gemaaid ter bestrijding. Mogelijk helpt het tegen deze plaagsoort en kan mogelijk over een aantal jaren wel later gemaaid worden in de Noordwaard.

Hoogstamfruit van eigen bodem