hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 20, 2019

Zon in alle dorpen van Altena


De vrijwilligers van Altena Nieuwe Energie organiseren vanaf 6 juni onder de naam ZonGemak een grote actie voor inwoners van Altena, om te helpen met de inkoop en plaatsing van zonnepanelen. 

Wethouder duurzaamheid Roland van Vugt en Cees de Bas van Altena Nieuwe Energie promoten zonne-energie

Altena Nieuwe Energie gaat, in goed overleg met de gemeente, stukje bij beetje heel Altena bezoeken om op te halen wie mee wil doen. Twee plaatselijke installateurs komen de zonnepanelen leggen. Om het aanbod ook aantrekkelijk te maken voor de kleinere dorpen, bieden ze die inwoners gelegenheid om gezamenlijk intekenen. Ze beginnen op 6 juni met een informatieavond voor Genderen, Eethen, Drongelen en Meeuwen in het dorpshuis in Genderen aan de Rondedans. Altena Nieuwe Energie is een  coöperatie van vrijwilligers, zonder winstoogmerk.

Roland van Vugt, wethouder duurzaamheid: ‘Ik ben blij met het initiatief van Altena Nieuwe Energie. De overgang naar een duurzamere samenleving moeten we met z’n allen maken. Maar natuurlijk moet het ook betaalbaar zijn. Deze actie maakt het voor huiseigenaren financieel en praktisch aantrekkelijk om hun huis te verduurzamen.’