hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, May 21, 2019

Minder vogelsoorten op golfbaan Almkreek


Altenatuur én de Vogelbescherming deden zaterdag 18 mei met de Nederlandse Golf Federatie, mee met de 20e NGF Bird Watching Day. De vogels op golfpark Almkreek werden geteld onder leiding van een ervaren vogelgids, de vogelaars waren al vroeg uit de veren en begonnen met het tellen om vijf uur in de ochtend. In totaal zijn veertig vogelsoorten geteld door de vogelaars die al om vijf uur in de ochtend begonnen. In 2018 telden ze nog 65 verschillende soorten. 

Vogels spotten op golfpark Almkreek

'Met veel vogelsoorten in Nederland gaat het niet goed' aldus de Vogelbescherming. ‘Algemene soorten als de spreeuw en huismus verdwijnen. Het effectief beschermen van deze vogels kunnen wij niet alleen’. De Vogelbescherming wil de samenleving directer bij haar werk betrekken, van boeren, consumenten en diverse organisaties tot golfers en recreanten. Talloze vogelsoorten hebben golfbanen immers als leefomgeving.

Voor Almkreek, een golfbaan met 32 holes is aardig wat grond nodig. Die grond wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek krijgen.