hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, May 16, 2019

Afscheid van de Brabantse Jan

Vandaag werd afscheid genomen van Jan van Gils, bestuursondersteuner bij Waterschap Rivierenland. Jan had zijn roots in de waterschapswereld bij het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch en nam zo een stukje Brabant mee naar Tiel. 
Links op de foto Jan van Gils tijdens een commissievergadering in 2015, rechts Rene Cruijsen


Juist door dat Brabantse gaf Jan je altijd een thuisgevoel bij Waterschap Rivierenland. Zeker als je nieuw binnenstapt in een bestuur moet je je een weg zoeken in de bestuurlijke hectiek. En dat kon Jan als geen ander, hij had een 'bestuurlijke' antenne en wist echt alles van de bestuurders, maar was daardoor ook een prettige bestuursondersteuner. Secretaris-directeur Kees Vonk sprak Jan toe bij zijn afscheid. Hij noemde Jan een diplomaat en een charmeur, maar wel met humor. Met eigenschappen als dienstbaar, hulpvaardig, taalvaardig en stressbestendig. 

Jan van Gils (tweede van links) tijdens een excursie in Lent in 2011


Jan mocht zelf ook nog iets zeggen bij zijn afscheid. 'Als je een baan hebt die bij je past, hoef je nooit meer te werken (Confucius)", zo liet hij zijn collega's en bestuurders weten. Hij werkte 44 jaar bij de overheid; eerst bij enkele gemeentes en de provincie Brabant alvorens hij overstapte naar Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch. Na de fusie in 2005 verhuisde hij mee naar Tiel. Jan, bedankt voor de fijne samenwerking!

Jan van Gils (staande, eerste van links) met het college van dijkgraaf en heemraden van Alm en Biesbosch