hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, June 14, 2019

Gratis boeken?

Na de afronding van iedere dijkversterking krijgen we als AB een boek uitgereikt. Vaak prachtig uitgevoerd, maar wat kosten die boeken eigenlijk? En waarom worden ze steeds groter en luxer?

Het boek over de dijkverbetering KIS

In de laatste AB vergadering kregen we een boek over de dijkversterking KIS. Ja, inderdaad de dijkversterking waar we 27 miljoen euro tekort kwamen. In de commissie waterveiligheid heb ik vragen gesteld over de kosten. Uit de beantwoording blijkt dat het boek bekostigd is door de aannemer en door het HWBP2 programma (nog in de 100 procent regeling). Van het boek zijn 1000 exemplaren gedrukt die zijn uitgedeeld aan de omwonenden aan de dijk. En verzonden naar alle betrokken relaties van het waterschap. In het boek staan veel foto's die nodig zijn voor vaststelling van de subsidie en voor communicatie uitingen. Toch lees ik in de beantwoording niets terug over de arbeidsuren die in het boek zijn gestoken. Iedereen die weleens een boek heeft geschreven of samengesteld, weet hoeveel uren dat vergt. En die uren zijn bij Waterschap Rivierenland niet gratis.