hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 25, 2020

Adieu Wilma, we zullen je missen

Alles was anders tijdens de AB vergadering deze vrijdag. We vergaderden niet zoals gebruikelijk in ons waterschapskantoor, maar bij de buren; het Van der Valk Hotel. Dit vanwege de corona voorschriften en het 1,5 meter afstand houden. Onze reguliere vergaderzaal bleek daarvoor toch te klein.

Wilma was via een online verbinding present bij haar afscheid als AB lid



Maar tijdens de AB vergadering namen we ook afscheid van Wilma Mulder-Fokker van de fractie Ongebouwd. Wilma was waterschapsbestuurder sinds maart 2015. In zijn afscheidswoord zei dijkgraaf Co Verdaas dat Wilma vooral een bestuurders was dit voor praktisch en functioneel wilde besturen. Ze had in de vergaderingen steeds een nuchtere inbreng. Jan Bikker sprak Wilma eveneens toe. Hij betreurde haar afscheid en noemde haar bestuursperiode van vijf jaar vrij kort. Ook hij gebruikte de woorden nuchter, zakelijk en functioneel om haar bestuursstijl te typeren. Wilma kon zelf niet bij haar afscheid aanwezig zijn, maar was via een online verbinding verbonden met Tiel. Zelf adviseerde ze het AB in haar afscheidswoord om voor soberheid en doelmatigheid te betrachten. Met het afscheid van Wilma zakt het aantal vrouwen in het bestuur van zes naar vijf en dat is jammer. Juist als jonge vrouw had ze een geheel eigen inbreng die we nu moeten missen. Wilma wordt opgevolgd door Bert den Haan uit Kerk-Avezaath.