hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, September 02, 2020

In elk dorp een faunatoren?

Bij de feestelijke ingebruikname van de #faunatoren in Dussen proefde je het enthousiasme bij de vrijwilligers van Altenatuur en NatuurInclusiefAltena.

Waterberging op de ponyweide in Dussen

Samen hebben ze het project opgezet en uitgevoerd, een prachtig voorbeeld van participatie. Mooi dat we als Waterschap Rivierenland een steentje mochten bijdragen. Allereerst met het aanleggen van de waterberging op de ponyweide en vervolgens door een financiƫle bijdrage voor de bouw van de faunatoren. Ooit waren er plannen voor woningbouw op de ponyweide, maar in 2006 besloot de raad Dussen elders uit te breiden. Een besluit waar ik nu als raadslid in die tijd vooral blij mee ben.


Informatiebord bij faunatoren