hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 06, 2020

Energiespreekuur met Altena woont slim

Bibliotheek CultuurPuntAltena start in samenwerking met Altena Woont Slim een Energiespreekuur. Daarmee wil ze voorlichting geven om te besparen op het energieverbruik. 

Infographic hoe de gebouwde omgeving moet voldoen aan de klimaatdoelen


Vrijwilligers van Altena Woont Slim geven tijdens de spreekuren in Woudrichem en Wijk en Aalburg onafhankelijk advies. Breng je energierekening mee! Zij adviseren  ook  wat je bijvoorbeeld kunt besparen door de aanschaf van een waterbesparende douchekop of het stoppen van het sluipverbruik. Een afspraak maken kan via de elektronische agenda, de afspraak duurt twintig minuten. 

Het energiespreekuur wordt georganiseerd door Altena Woont Slim in samenwerking met Bibliotheek CultuurPuntAltena. Het initiatief is ontstaan doordat er vanuit de gemeente Altena de behoefte ligt om inwoners te wijzen op het slim omgaan met energie. Veel inwoners zijn zich niet bewust datr met minimale middelen bespaard kan worden en dat je zo kunt bijdragen aan de verduurzaming van ons klimaat.