hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 14, 2020

Mensen maken de monumenten

In de nieuwe webexpositie van het Streekarchief komen erfgoed vrijwilligers aan het woord die vertellen over hun monument. Juist met de verhalen van de erfgoedvrijwilligers komen steeds opnieuw de monumenten waar zij aan verknocht zijn tot leven. 

Kinderen luisteren geboeid naar de verhalen van Kees van Maastrigt


Of het nu gaat om een molenaar, een fortofiel of een bewoner van monumentaal pand. Allemaal houden ze van hun erfgoed. En dat is maar goed ook, want als niemand van ons erfgoed houdt, verliest het zijn waarde en is het gedoemd te verdwijnen. Bovendien is de inzet van al die vrijwilligers onmisbaar voor het behoud van ons erfgoed. Of het nu gaat om vrijwilligers op  Kasteel Dussen of Fort Giessen. Daarom was het zaterdagmiddag zo mooi dat juist Kees van Maastrigt een Koninklijke Onderscheiding kreeg uitgereikt. Als geen ander heeft hij zich ingezet voor ons erfgoed en ons verhalen verteld om de historie levend te houden. En dat deed hij ook al zo'n 45 jaar geleden, toen diezelfde Kees van Maastrigt mijn geschiedenisleraar was. En mij de liefde voor het erfgoed heeft bijgebracht. Dank je wel, Kees!