hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 17, 2020

Bijna 75 jaar waterschapservaring

In onze wekelijkse nieuwsbrief van Waterschap Rivierenland stond vandaag het bericht dat heemraad Mathieu Gremmen al 25 jaar bestuurder is bij het waterschap, ook was hij korte tijd waarnemend dijkgraaf. Ook op twitter had Mathieu al gedeeld dat hij al zo lang betrokken is bij het waterschap.

Publicatie uit 1977 met linksonder de naam van kandidaat Jan Bikker


Gremmen begon in 1995 bij polderdistrict Maas en Waal, het jaar van de hoge rivierwaterstanden. Met 25 jaar heeft hij een respectabele staat van dienst opgebouwd. Toch wordt hij nog overruled door zijn fractiegenoot Jan Bikker uit Meerkerk. Hij is al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw waterschapsbestuurder, zo heeft hij weleens verteld. Hoe lang wist ik nooit exact, maar gisteravond vond ik een krantenknipsel uit 1977. In dat jaar was hij kandidaat als hoofdingeland voor het waterschap de Nederwaard. Ik denk dat hij toen ook is gekozen en dat betekent dat hij al 43 jaar waterschapsbestuurder is.  Aan zo'n lange staat van dienst zullen weinigen kunnen tippen. Zo heeft de fractie ongebouwd samen al meer dan zeventig jaar ervaring opgebouwd, dat is inclusief de vijf jaren van Riet de Graaf-Groeneveld. Chapeau en een felicitatie meer dan waard. 

Mathieu Gremmen in 1995