hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, December 07, 2020

Het waarom van vrijwilligerswerk

 Al sinds jaar en dag wordt op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag gehouden. Mooi om vrijwilligers juist op zo'n dag in het zonnetje te zetten. Ik zou dat graag doen voor alle vrijwilligers waar ik mee samenwerk.

Een bedankje van het Duyls Bos voor alle vrijwilligers

Samen zijn dat vele vrijwilligers, toevallig vanmiddag nog met de werkgroep poëzie. Samen proberen we de wereld met poëzie een beetje mooier te maken. Alweer dertien jaar geleden is de werkgroep opgericht en velen van het eerste uur zijn nog steeds actief. Bij deze wil ik ze allemaal bedanken voor al die jaren van samenwerking. 

De werkgroep Poëzie probeert Altena te laten genieten van poëzie

Toen ik raadslid was in de gemeente Werkendam zijn we ooit begonnen met de verkiezing van vereniging van het jaar om zo vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Daaruit kwam vervolgens het raadsvoorstel om jaarlijks een vrijwilligerspenning uit te reiken. De gemeente Werkendam heeft dat jarenlang gedaan tot de herindeling in 2019 tot de gemeente Altena. In 2021 pakt de gemeente Altena de draad weer op en gaat twee onderscheidingen uitreiken. Dit zijn de Parel van Altena en de Schaal van Altena. 


Doe jij al vrijwilligerswerk?


In een landelijke campagne rond vrijwilligerswerk wordt gemeld dat zo'n zeven miljoen mensen in Nederland aan vrijwilligerswerk doen. Dat is echt heel veel. toch betekent het ook dat bijna net zoveel mensen geen vrijwilligerswerk doen. En dat is jammer, want vrijwilligerswerk is een verrijking voor je leven. Je leert nieuwe mensen kennen, doet nieuwe vaardigheden op en je kunt ook nog iets betekenen voor een ander. Dus waarom doe jij nog geen vrijwilligerswerk?