hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 03, 2020

Werken achter de schermen

Zou zoomen het woord van het jaar worden? Al negen maanden doen we bijna niet anders achter een beeldscherm. Zo ook als bestuur van Waterschap Rivierenland, alleen in september lukte het om 'live' vergaderingen te houden.

Zonder bestuursadviseurs thuis achter de knoppen zouden we als AB niet goed kunnen vergaderen


Onze laatste vergadering was vrijdag 27 november, we namen veel belangrijke besluiten. Zo werd de begroting 2021 goedgekeurd en kozen we voor een nieuw belastingsysteem (landelijk), Verder hielden we vast aan onze eerdere keuze voor een nieuw boezemgemaal in Hardinxveld. Ook stemden we in met het projectbesluit voor de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg. En niet te vergeten de derde tranche voor de KRW maatregelen voor schoon en gezond water. Een indrukwekkende lijst. Overigens zou ik bijna vergeten dat we twee nieuwe AB leden zijn geïnstalleerd, dat zijn Bert den Haan (ongebouwd) en Harry Drost (ChristenUnie).


Thuis vergaderen vanachter je beeldscherm


Besluiten die we als elk AB lid afzonderlijk thuis vanachter onze beeldschermen namen. Maar zonder steun van onze medewerkers van bestuursondersteuning zou dit natuurlijk onmogelijk zijn. Vandaag kregen we in onze wekelijkse nieuwsbrief een kijkje achter de schermen. Mooi om te zien hoe we zo digitaal toch besluiten kunnen blijven nemen.