hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, February 01, 2006

Dag 32: Pieter van Geel


In een bomvolle zaal in ’t Verlaat sprak staatssecretaris Pieter van Geel dinsdagavond over duurzaam bouwen en de groeiende energiebehoefte wereldwijd. Voorafgaande aan de discussie stelden de CDA lijsttrekkers Cees Ambachtsheer, Loes Lijmbach en Vincent van den Berg zich voor aan het publiek. Gespreksleider was Joop Lankhaar uit Wijk en Aalburg.

De discussie met Van Geel spitste zich vooral toe op de diverse soorten energieopwekkers. “Door klimaatveranderingen en de toenemende vraag aan energie in China en India moeten we wel op zoek naar meer duurzame energie. Ook de discussie over kernenergie moeten we daarbij niet uit de weg gaan. Wel moeten we de veiligheid rond hoog radio actief afval verbeteren en nog veiliger centrales bouwen. Maar gezien het grote probleem van de groeiende vraag naar energie kunnen we nu echt geen enkele optie definitief blokkeren. Dus ook wind- en zonne energie niet”. Daarmee sloot Van Geel slechts ten dele aan bij de discussie rond het klimaatlandschap in Altena. Zeker nu de windmolens meer en meer op weerstand stuiten. CDA Werkendam heeft zich in haar verkiezingsprogramma juist uitgesproken tegen plaatsing van windmolens.

1 Comments:

At 5:34 AM, Anonymous Anonymous said...

Ook bij jullie lijkt het wel op alleen een mannen club met hier en daar een enkele vrouw. Op jullie bijeenkomst meer dan 100 mannen. Wat een mannen club. Wat doen die vrouwen dan?. Zijn ze blij dat ze sávonds even verlost zijn van die politiekelingen?
Gr. BdB

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home