hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, February 21, 2006

Dag 52: Verse Zalm

Dat was schrikken voor Woudrichem; minister Zalm kondigde zondag aan dat ze de OZB teveel verhoogd hadden in het vestingstadje. En daarmee op een zwarte lijst stonden. Maandag al moest Zalm diep door het stof, hij had zich vergist. Van de oorspronkelijke lijst bleek niet veel te kloppen en Woudrichem hoorde er al helemaal niet bij. Dat uitgerekend Woercum en Zalm met elkaar in de clinch kwamen te liggen. Het vissersstadje dat eeuwenlang leefde van de zalmvangst. Er werd zelfs zoveel zalm gevangen, dat dienstmeisjes bedongen dat ze niet iedere dag zalm behoefde te eten. En nu dit. Zalm die dit Woercum aandoet. Zal ooit spontaan de kreet ‘Zalm vernomen’ nog klinken door de straten van het vestingstadje.


Het meest kwalijke aan de hele affaire is natuurlijk de oproep van minister Zalm aan burgers om gewoon hun rekening niet te betalen. Een overheidsdienaar die oproept de belastingbetaling te boycotten. Hoe kan een burger nu vertrouwen hebben in een overheid die dit durft te roepen? Is het een wonder dat het vertrouwen in de overheid tot een nulpunt gedaald is? Hoe kan een politicus vertrouwen wekken als hij zelf geen vertrouwen heeft in een betrouwbare overheid? Wordt het geen tijd voor verse Zalm? Werkendam zelf heeft al een beginnetje gemaakt door de partij van Zalm van het politieke toneel te laten verdwijnen. Nu Den Haag nog?

1 Comments:

At 5:01 AM, Anonymous Anonymous said...

goed idee, wie weet.
b

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home