hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, February 13, 2006

Dag 44: Zelf je eigen huis bouwen

Heeft u zaterdag het Brabants Dagblad gelezen? Ik deze keer met extra veel interesse. Er werd namelijk aandacht geschonken aan bouwen in eigen beheer door woningzoekenden. “Door gezamenlijk te bouwen nemen mensen die een betaalbare koopwoning willen steeds meer het heft in eigen hand. Brabantse jongeren roeren zich op dit vlak volop. Maar ook voor ouderen zijn er kansen”, zo schrijft het Brabants Dagblad.



Ook het CDA heeft al eerder geschreven over bouwen in eigen beheer in haar laatste nieuwsbrief in december 2005. En ook tijdens de laatste commissie en raad is er aandacht voor gevraagd door het CDA voor het particulier opdrachtgeverschap. Tijdens de raadsvergadering bleek niet alleen het CDA hier belang aan te hechten, ook andere partijen dienden mee de motie in met een onderzoek naar mogelijkheden voor goedkopere starterswoningen. Één van de modellen die genoemd werden in de motie was het model Casteren (gemeente Bladel), waar jongeren inderdaad zelf 34 starterswoningen lieten bouwen. Ook de provincie erkent dat met particulier opdrachtgeverschap de doorstroming op de woningmarkt wordt gestimuleerd. Nu Werkendam nog!

2 Comments:

At 2:11 AM, Blogger marjolein hak said...

hannie, ga je 8 april mee op studiebezoek in Casteren?! marjolein

 
At 6:16 AM, Anonymous Anonymous said...

er ziijn er wel meer die mee willen. Wat denken jullie van een raads afvaardiging?
b

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home