hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 16, 2006

Dag 75: Een toast op de nieuwe raad

Vanavond werd de nieuwe raad geïnstalleerd en mochten we de eed afleggen. Toch een bijzonder moment, om in het openbaar te mogen zeggen “Zo waarlijk helpe mij God almachtig”. Toen mij op woensdag na de gemeenteraadverkiezingen gevraagd werd of ik in de bidstond van 8 maart had gedankt of gebeden voor mijn herverkiezing, heb ik eerlijk gezegd dat beiden nodig zijn als raadslid. Bidden om kracht om die verantwoordelijkheid te dragen, maar ook danken omdat je opnieuw bent gekozen uit al die ruim 26.000 burgers van onze gemeente. Nu moet ik ook ineens denken aan psalm 8: “Wie is toch de mens, dat u om haar geeft?”. Wie ben ik om deze verantwoordelijke taak te mogen dragen? Ik hoop het vertrouwen van de kiezers niet te beschamen in de komende vier jaar.

Na de eedaflegging sprak burgemeester Hellegers ons nog kort toe. Hij sprak over een geweldige vernieuwing van de raad sinds de herindeling van Werkendam/ Dussen in 1996. Na tien jaar zijn alleen Cees Schalken en Machiel Verdoorn nog over als raadslid. En voor het CDA mochten liefst drie nieuwe mensen geïnstalleerd worden; Cees, Otto en Vincent. Hellegers besloot de raadsvergadering met een glas champagne en een toast op de komende raadsperiode. Ik wil graag toasten op een goede samenwerking in de komende vier jaar binnen onze fractie. Met de oude èn de nieuwe CDA mensen. En uiteraard met alle andere raadsleden, burgemeester en wethouders.