hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, October 22, 2006

Dag 294: Mijn bloempotten (2)


Lezers hebben zich misschien afgevraagd waarom ik gisteren mijn bloempotten heb geëtaleerd op mijn weblog. Wat heeft dat in hemelsnaam met politiek te maken? Het was natuurlijk bedoeld als plagerijtje richting SDC die niets ‘voelt voor weblogs waarop geschreven wordt over iedere bloempot die wordt verschoven’. Dit in een commentaar op het artikel over Christiaan D.A. de la Montagne in het Brabants Dagblad.

Nu kan het natuurlijk zijn dat de SDC nog nooit gehoord heeft over de slogan ‘het persoonlijke is politiek’. Maar veel persoonlijke zaken hebben wel degelijk te maken met politiek. Om terug te komen op de bloempotten. Wat voor bloempotten staan er voor het raam? Bloempotten en planten volgens de allerlaatste mode? Toont dat niet al te zeer de consumptiedrift van de burgers en de daarmee gepaard gaande milieuvervuiling en oneerlijke verdeling tussen arm en rijk? Staan de bloempotten schots en scheef? Misschien is er wel sprake van huiselijk geweld. Staan de bloempotten wel voor schone ramen? Misschien wordt het huishouden wel verwaarloosd, omdat de ‘huisvrouw’ te hard moet werken om haar geld te verdienen of is er geen geld voor een werkster. Of er is geen personeel te krijgen of alleen personeel dat zwart betaald wil worden. Of is er een wachtlijst voor de huishoudelijke zorg door de invoering van de WMO. Allemaal politieke zaken.
Maar lijkt de allergrootste ergernis over de bloempotten op de weblogs niet dat het SDC baalt van haar rol als ‘muurbloempje’?