hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 14, 2006

Dag 349: De nieuwe Es


CDA op campagne in winkelcentrum de Es


Winkelcentrum de Es wordt mogelijk verplaatst. Het plan komt kortweg neer op de realisatie van een nieuw winkelcentrum, in plaats van herontwikkeling op dezelfde locatie. Aangewezen terrein is het perceel bij de Eikenlaan en Transvaal. Hier is voldoende ruimte voor een kwalitatief hoogwaardige clustering van winkels en woningen, met voldoende parkeerruimte en een goede afwikkeling van bevoorradingsverkeer. De vrijgekomen ruimte van De Es biedt op zijn beurt ruime mogelijkheden voor de realisatie van het woonzorgcentrum, andere woningen, (maatschappelijke) voorzieningen, etc. en dat alles in een plezierige, groene omgeving.
Op een besloten bijeenkomst van Sleeuwijkse ondernemers, afgelopen woensdag 13 december, heeft de wethouder dit idee besproken. Het is door de aanwezigen goed ontvangen. Dat is een belangrijke eerste stap in dit veelomvattende project. Eerstvolgende actie zal zijn het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, waarin de herontwikkeling van de twee locaties en alle bijkomende facetten in samenhang worden onderzocht. Dit onderzoek start begin 2007 en duurt naar verwachting tot het najaar.
Omdat het verplaatsen van het winkelhart een ingrijpende operatie wordt / kan worden voor de kern Sleeuwijk, wil het gemeentebestuur al in dit stadium de dialoog aangaan met de inwoners van Sleeuwijk. Daartoe organiseren wij op woensdag 20 december a.s. tussen 19.30 en 21.00 uur een inloop- en informatieavond in De Bolderik. Uiteraard bent u daar van harte welkom.