hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, December 10, 2006

Dag 345: Het bestemmingsplan

De renovatie van de Biesboschhaven


Deze week was er in de commissie een voorstel voor een inspraaknotitie voor het bestemmingsplan bedrijventerreinen in het dorp Werkendam. Vooral de wijzigen van bestemmingen van bedrijfspanden naar havengebonden terreinen leverde discussie op. Terecht dat de commissie oordeelde dat de wethouder dat terug moest nemen, vanwege een falende communicatie.

Een ander bestemmingsplan dat al jaren in de pen zit is het bestemmingsplan buitengebied. Toch lijkt daar ook schot in te komen. Het voorontwerp bestemmingsplan zit in de inspraak; er zijn ca 80 reacties ontvangen waar B & W medio december een antwoord op geven; een inspraaknota is een heel eind gereed. Linksom dan wel rechtsom leidt dit sowieso tot aanpassingen in het voorontwerpbestemmingsplan wat extern (BRO) gebeurt. Die actie is voor een belangrijk deel al uitgezet. Aansluitend (en dat zal eind januari/begin februari 2007 zijn) wordt het ontwerp bestemmingsplan gedurende 6 weken weer ter visie gelegd om zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen. Het lijkt aannemelijk, dat van die 80 reacties er nog een substantieel deel overblijft in de zienswijzentermijn welke ca half maart eindigt. Die reacties vormen de onderlegger voor een raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan. Planning laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Het CDA verwacht echter wel dat er deze keer geen onverwachte zaken naar voren komen door een gebrekkige communicatie met direct betrokkenen, zoals afgelopen maandag.