hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, December 08, 2006

Dag 343: De West-Brabantse vergadering (3)

Kun je me vinden?


Conclusies naar aanleiding van de bijeenkomst in Zevenbergen:

- Er komt een raadsforum waarin 1 of 2 leden uit iedere gemeenteraad zitting hebben. Dit forum onderzoekt de vorm waarin de raadsleden invloed kunnen uitoefenen op de majeure West-Brabantse punten en doet voorstellen voor de gezamenlijke agenda.

- Het raadsforum bereidt tweemaal per jaar, voor alle raadsleden, een bijeenkomst voor en draagt zorg voor eenheid in informatievoorziening; bijvoorbeeld door een ‘dream team’ te formeren dat presentaties gaat geven aan de diverse raden en andere betrokkenen.
- Voorts houden raden hun bevoegdheid de eigen colleges om verantwoording te vragen, niet alleen voor wat betreft lokale aangelegenheden, maar juist ook over regionale samenwerking.