hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, May 05, 2009

Waternet



Drie jaar na oprichting komt Waternet met het boekje Waternet Onderzoek. Door onderzoek en kennisdeling hoopt het hoofdstedelijke watercyclusbedrijf betere oplossingen te vinden voor waterbeheer in de natuur, veilig en goed drinkwater en optimaal gebruik van watersystemen. Liefst vijftig onderzoeken in boekvorm illustreren dit streven. Twee opvallende onderzoeken in het boekje zijn het duurzaamheidsonderzoek biogas en het project papierverwijdering met fijnzeven.

Het boekje biedt naast onderzoek verrassende interviews over het belang van innovatief onderzoek in de watercyclus. Volgens burgemeester Job Cohen moeten we nu eens ophouden met het drinken van flessenwater. 'Amsterdams leidingwater is net zo goed'. Als voorzitter van Bouwend Nederland pleit Elco Brinkman ervoor 'watermensen' vanaf het allereerste begin te betrekken bij het inrichten van gebieden.

Waternet houdt zich als eerste organisatie in Nederland bezig met de hele cyclus van water: het schoonmaken en aanvoeren van drinkwater, afvoeren van afvalwater en het onderhouden van dijken en waterkeringen. Waternet zorgt voor veilig drinkwater en droge voeten in de wijde regio rond Amsterdam. Het watercyclusbedrijf werkt veel samen met kennisinstituten in de waterwereld, universiteiten en bedrijven.

Via eric.baars01@waternet.nl. is een exemplaar van het boekje op te vragen.