hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, August 09, 2009

Zwerven door Rivierenland (dag 3)

Arnhem-Breedeweg 50 km.






Opnieuw een warme dag met ook nog eens te weinig dijken. De reis begint in Arnhem en al snel fiets ik over de dijk richting Huissen. Naar de historische tuinderij Mea Vota. Niet van Waterschap Rivierenland, maar wel een initiatief van algemeen bestuurslid Henk Gertsen. Het kassencomplex uit de jaren dertig moest eigenlijk wijken voor woningbouw, maar kon door de inzet van vrijwilligers behouden blijven. Henk geeft er uitgebreid uitleg, duidelijk met liefde voor het tuindersvak. En over het wijnmaken, een nieuwe hobby van Henk, kan hij boeiend vertellen. Je kunt zelfs een wijnproeverij houden in de Mea Vota.


Na deze onderbreking snel weer op de fiets richting Pannerdense kop om daar over te steken naar Millingen aan de Rijn. Onderweg passeer ik het Lingemaal met de inlaatsluis bij Doornenburg. Verder deze dag weinig zichtbaars van het Waterschap, afgezien van de dijkpaaltjes. Of is het regenwater infiltratie systeem ook van WSRL? Het bestijgen van de Duivelsberg blijkt een hels karwei, wel passeer ik daar de Via Romana van Nijmegen naar Xanten. En eindigt de tocht in Breedeweg bij die verweerde, zwijgende Afrikaanse beelden.