hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 26, 2010

Zeeuwse watervrouwen (2)

Waterschapsvrouwen tijdens een cursus in 2008, de tweede vrouw van rechts is volgens mij de Zeeuwse mevrouw Geluk-Poortvliet, die ook nu weer op de lijst staat voor de verkiezingen.

Voor de Zeeuwse waterschapsverkiezingen van 11 tot en met 23 november zijn in totaal 164 kandidaten aangemeld. Afgaande op de naamsvermeldingen op de website zijn er bij de acht deelnemende partijen geen vrouwen als lijsttrekker. Bij zeven van de acht partijen staan wel vrouwen op de lijst. De Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen telt het hoogste aantal van 25 procent vrouwen. Daar zijn vijf van de twintig kandidaten vrouw. (Uitgaande van de naamsvermelding, dubbele namen zijn vrouw?). De PvdA haalt twintig procent vrouwen; vier van de negentien op de lijst. Bij de partijen Water Natuurlijk en de VVD staat elk één vrouw; bji de ChristenUnie, CDA en partij voor Zeeland elk twee vrouwen.
Onder de 164 kandidaten heb ik zeventien vrouwen geteld (uitgaande van de dubbele namen); een percentage van negen procent. Wel erg magertjes, er is nog veel werk aan de winkel voor meer vrouwen in Waterschapsbesturen!