hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, January 16, 2011

'Ramptoerisme' in het rivierengebied (2)

Een zonnig uitzicht vanaf de Martinustoren op het rivierengebied



Waarom was het gisteren nu niet zo zonnig weer als vandaag? Dan zouden veel van mijn foto's in elk geval minder grijs geworden zijn. Misschien is het morgen nog steeds zonnig, dan kan ik in elk geval nog langs de Afgedamde Maas een paar zonnige foto's maken. En als het hoge water nog langer aanhoudt? Dan kan volgende week zaterdag misschien nog een keer de Martinustoren beklommen worden om van bovenaf een kijkje te nemen op het hoge water?

Overigens waren het zaterdag niet alleen 'ramptoeristen', maar kwam ook staatssecretaris Atsma een kijkje nemen in het rivierengebied om te zien wat de maatregelen voor ruimte voor de rivier nu al hebben opgeleverd. De staatssecretaris zei doodleuk dat daardoor de dreiging van 'evacuatie' nu niet aan de orde was. Nee, inderdaad niet. Het water is meer dan een meter lager dan in 1995. Bovendien zou ook nu minder snel besloten worden tot evacuatie. Aanbevolen lectuur daarvoor? Het boek van Rudie van Meurs 'Hoog water', de macht van de boerenrepublieken'.