hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, February 18, 2011

Indirecte verkiezingen in 2014(1)

Wat zijn de gevolgen van de indirecte verkiezingen voor het Waterschapsbestuur in 2014. En dan meer specifiek voor de man/vrouw verhouding in de besturen. Zal het straks moeilijk of juist gemakkelijker worden om als vrouw gekozen te worden in het bestuur? En wat vinden we eigenlijk van het verlengen van het mandaat van het huidige waterschapsbestuur tot 2014 als daarmee de huidige ongelijke man/vrouw verhouding nog langer blijft voortduren?
Waterlelie netwerkdag voorjaar 2010 in Den Bosch

Na de waterschapsverkiezingen van 2008 is voor de eerste keer door het IPP onderzocht hoeveel vrouwen in de besturen zitten. Van de 26 Dijkgraven is er één vrouw, van de algemene bestuursleden is 18,6% vrouw, van de dagelijkse bestuursleden is 13,4% vrouw. Vóór de verkiezingen van 2008 was het aandeel vrouwen in de algemene besturen 17,9%, in de dagelijks besturen 14,4%. Het streefcijfer voor 2010, 30%, is lang niet gehaald.