hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 20, 2011

4000 bezoekers in Drongelen

De familie Vos-Middelkoop ontving zaterdag 18 juni zo'n 4000 bezoekers tijdens de open dag in haar nieuwe melkveebedrijf aan de Achterstraat 4 te Drongelen. Veel belangstelling was er voor de koeien en de kalfjes, die zich overigens niet veel aantrokken van al die mensen. Ook de melk en mest robot konden op veel belangstelling rekenen, net zoals de verschillende machines, de oude tractoren en melkspullen, de schapen drijfshow en de informatiemarkt met verschillende standhouders.

Bij de traptrekker race en de minigravers was er regelmatig een wachtrij van kinderen die er graag een poosje wachten voor over hadden om een rondje te rijden of met een echt kraantje te kunnen draaien.

Veel bezoekers in de nieuwe stal met melkrobot



De familie Vos-Middelkoop had tot maart dit jaar een melkveebedrijf in de Overdiepse Polder te Waspik. Omdat daar nu volop gewerkt wordt in het kader van ruimte voor de rivier om de Maas bij hoog water extra ruimte te geven, besloten ze een aantal jaren geleden al dat ze met hun koeien liever op een andere plek verder willen. Na een zoektocht zijn ze uiteindelijk in Drongelen terecht gekomen.




Iedereen kan zaterdag de nieuwe stal bekijken met daarin een melkrobot en natuurlijk de koeien en de kalfjes. De kleinsten kunnen met trap tractors rijden en deze zelfs winnen, er zijn enkele oude tractoren en er is een schapendrijfshow. Wie dat wil, kan zelf met een graafmachine aan de slag en is er een prijsvraag, waarvan de notaris om 15.45 de trekking zal verrichten.Ook zijn er nog verschillende bedrijven die zich presenteren en natuurlijk is er wat te eten en te drinken.