hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 15, 2011

Verhuisd vanuit Overdiepse polder

Het gezin Vos voor de nieuwe stal in Drongelen


De familie Vos-Middelkoop had tot begin maart dit jaar een melkveebedrijf in de Overdiepse Polder te Waspik. Omdat daar nu volop gewerkt wordt aan het gereed maken van de polder om de Maas bij hoog water extra ruimte te geven, besloten ze een aantal jaren geleden al dat ze met hun koeien liever op een andere plek verder zouden willen. Na een zoektocht zijn ze uiteindelijk in Drongelen terecht gekomen. Daar is gesloopt en gebouwd en nu het af is, willen ze iedereen de mogelijkheid geven om een kijkje te komen nemen. 

Zaterdag 18 juni wordt van 10.30 uur tot 16.00 uur een open dag gehouden op het bedrijf op Achterstraat 4 te Drongelen. Er is van alles te zien en te beleven voor jong en oud, zoals de nieuwe stal met de melkrobot, de koeien en de kalfjes. De kleinsten kunnen met trap tractors rijden en deze zelfs winnen, er zijn enkele oude tractoren en er is een schapendrijfshow.

Wie dat wil, kan zelf met een graafmachine aan de slag en is er een prijsvraag, waarvan de notaris om 15.45 de trekking zal verrichten. Ook zijn er nog verschillende bedrijven die zich presenteren en natuurlijk is er wat te eten en te drinken.