hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 11, 2011

Blijven SGP en ChristenUnie eensgezind?

Teus Kool

Landelijk staan de SGP en de ChristenUnie lijnrecht tegenover elkaar. Zeker sinds de komst van het kabinet VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV is de verwijdering tussen de mannenbroeders groeiende. Na de Eerste Kamerverkiezingen is de kloof nog groter geworden, door de keuze voor strategisch stemmen in plaats van een eerste voorkeur voor elkaar.
Teus Stam
In de provincie Brabant zijn de rapen gaar tussen beide partijen sinds de open brief van lijsttrekker Hermen Vreugdenhill van de ChristenUnie over het mislopen van een zetel in de Brabantse Staten. Met de brief zet hij gewoon een streep onder de samenwerking.

Harry Drost


Maar hoe zit het eigenlijk in het bestuur van Waterschap Rivierenland. Blijven de fracties daar wel eensgezind samenwerken. Willen Teus Kool en Peter Aanen van de SGP blijvend samen werken met Teus Stam en Harry Drost van de ChristenUnie?

Peter Aanen