hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 30, 2011

Nieuwe boeren in Jannezand

Op het nieuwe akkerbouwbedrijf van Roodzant aan de Nathalsweg vindt woensdag 1 juni op feestelijke wijze de aktepassering Jannezand plaats in het bijzijn van de Brabantse gedeputeerde Yves de Boer. Tevens wordt dan de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur afgerond.

Met deze feestelijke ondertekening wordt de afronding van het project Jannezand gemarkeerd, waarbij de programmadirectie en de provincie het mogelijk maakten dat drie akkerbouwbedrijven uit de Noordwaard een nieuwe vestiging kregen in Jannezand. Dit met de Dienst Landelijk Gebied als spil in de realisatie en in goede samenwerking met de drie akkerbouwers, de gemeente, het waterschap, Staatsbosbeheer en lokale organisaties. Met het project wordt tevens de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur rond Jannezand afgerond.

De ondertekening van de notariële aktes was aan het begin van de ochtend. Daarna vertrok het gezelschap naar de Oostkil voor de onthulling van een bankje, geschonken door de provincie. Gevolgd door een rondrit door Jannezand, de bijeenkomst werd afgesloten op akkerbouwbedrijf Roodzant. Voor de vestiging van de drie akkerbouwbedrijven werd één nieuwe boerderij gebouwd en vond een herverkaveling plaats van de polder.

Nog niet alle plannen voor Jannezand zijn afgerond, zo wordt nog gewerkt aan de aanleg van een ruiterpad door de polder en wordt in de komende jaren nog een dijkverzwaring uitgevoerd. Ook zijn er plannen voor de bouw van een pannenkoekenrestaurant bij het bruggetje van Jannezand. Ook dat wordt hersteld voor aanleg van een fiets-wandelpad door de polder.