hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, June 05, 2011

Laagwater en topdrukte bij Pontje Steur!

Pontschipper Thera van den Heuvel vertelt!

Op Hemelvaartdag maakten 547 mensen gebruik van Pontje Steur, gehinderd door de lage waterstand stonden de mensen lang te wachtten voordat ze overgezet konden worden. De stemming was prima! Ook op het pontje zelf werd er geschipperd, om van de kant weg te komen moesten de mensen naar de voorkant, zodat de klep vrijkwam van de oever, aan de overkant was dat precies andersom, daar moesten ze naar de achterkant zodat de klep op de kant kon komen. Daar stond Rochus klaar, met een spa, om de klep te liften. Het was echt schipperen!
De problematiek van hoog water (ruimte voor de rivier) waaraan momenteel hard gewerkt wordt, lokte veel passanten naar de Biesbosch waardoor laag water het tegenovergestelde een feit was. Maar we hebben het gered, bijna 1000 mensen in 2 dagen tijd. 

Topdrukte op pontje Steur