hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, May 31, 2011

34 waterschappen samengevoegd

De 34 bestaande waterschappen in het Land van Heusden en Altena (nauwkeuriger gezegd 32 waterschappen en 2 particuliere polders) zullen in de loop van dit jaar opgaan in één groot waterschap en daarmede zal dan een einde komen aan een toestand, die historisch gegroeid is en een nieuwe periode aanbreken, waarin de ontwatering van dit gebied beter en efficiënter geregeld zal zijn. Op dit ogenblik is de uitvoering van het nieuwe waterlopenstelsel in volle gang en al in de tweede helft van 1961 zal het Land van Altena via het nieuwe gemaal “De Werken”aan de Sleeuwijkse dijk kunnen lozen.

In het kader van dit nieuwe stelsel van waterlopen, zullen de 6 watermolens, die het landschap in deze polders markeren, buiten bedrijf gesteld worden.

Het zou echter jammer wezen als de mooie watermolens, die deze streek op het ogenblik nog bezit met de buitenbedrijfstelling nog verloren zouden gaan. Zij geven aan het landschap van het Land van Altna een bepaalde schoonheid, die zeker behouden moet blijven.