hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 01, 2011

Ruimte voor de rivier in Jannezand

Taartjes voor Jannezand

Het was een feestelijke bijeenkomst op de boerderij van Dirk Roodzant aan de Nathalsweg. Daar werden de papieren ondertekend door de drie boeren Snijders, Janse en Roodzant die vanuit de Noordwaard zijn verplaatst naar de polder Jannezand. Dit in het kader van het project ontpoldering Noordwaard, één van grotere projecten in het kader van Ruimte voor de Rivier

Overigens ontdekte ik tijdens de rondrit nog een van de pompgemaaltjes die ooit de polder droogmaalde na het graven van de Bergsche Maas. In totaal waren er achttien pompgemaaltjes in de polder. Het vervallen gemaaltje in polder Jannezand is waarschijnlijk nummer tien. Hier zou in de oorlog zelfs een geheime zender hebben gezeten? Voor pompgemaaltje elf vlak bij het gemaal Oostkil is in verband met de dijkverzwaring gevraagd dit te restaureren vanwege de hoge ensemble waarde in combinatie met het nieuwe gemaal.

Het vervallen pompgemaaltje in polder Jannezand