hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, June 26, 2012

Op excursie (4)

Bedstee in de Lingehoeve

Tot besluit van de excursie wachtte ons een smakelijk maal in de Lingehoeve in Oosterwijk langs de Linge. Geen onbekende plek, mijn dochter vierde er haar bruiloftsfeest in 2004. Of was het toch 2005? De Lingehoeve is een oude boerderij, waar delen nog origineel zijn ingericht, zoals de bedstee. Maar geen van de waterschappers hoefde van deze overnachtingsmogelijkheid gebruik te maken, zoals vroeger wel gebeurde in het Waterschapshuis bij de Kinderdijk.

Wat dit maal ons gekost heeft? Geen idee, maar journalist Theo Dersjant, die na lang wikken en wegen toch mee mocht met de excursie heeft zijn eigen maaltijd betaald en moet het dus weten. Straks zullen we het allemaal lezen in zijn boek over de waterschapsbestuurders.