hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 18, 2012

Zijn excursies Waterschap openbaar?

Jaarlijks maakt het bestuur van Waterschap Rivierenland een excursie in de regio om zo kennis te nemen van het werk van het waterschap. Dit keer staat een bezoek aan de Diefdijklinie op het programma, waar een dijkversterking wordt uitgevoerd. Interessant om kennis van te nemen. Naast de kennis die wordt opgedaan is er uiteraard ook ruimte voor informele contacten.

Theo Dersjant, de journalist die een boek schrijft over de waterschappen, was voornemens deel te nemen aan de excursie. Maar hij heeft te horen gekregen dat hij niet welkom is. Waarom niet eigenlijk? Er gebeurt niets geheimzinnigs tijdens die excursies dat een buitenstaander niet zou mogen weten. En het lijkt me juist goed om ook op die manier als waterschap te laten zien wat je doet, ook als bestuur. Dus mijn advies aan het bestuur, wees niet zo krampachtig en nodig Theo Dersjant gewoon uit!