hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 06, 2012

Tekorten bij molens Kinderdijk

Journalist Theo Dersjant schreef volgens mij als eerste over de tekorten bij stichting Werelderfgoed die de molens van de Kinderdijk beheert. Het gaat om negen ton, deels ontstaan door duurdere restauraties van de molens en deels door ambitieuze plannen.  Dersjant heeft de informatie uiteraard opgepikt tijdens zijn bezoeken aan Waterschap Rivierenland; hij werkt dit jaar aan een boek over de waterschappen in ons land.
Alta Scholtz uit Namibie op bezoek aan de Kinderdijk

Overigens ben ik recent bij de molens geweest aan de Kinderdijk, samen met Alta Scholtz uit Namibie en haar moeder uit Zuid-Afrika. Zij waren diep onder de indruk van het molencomplex. Wat vooral opvalt is de knulligheid van de voorzieningen. Niet een gezellige lunchroom waar je lekkere broodjes kunt kopen. En ook de rondvaarten worden uitgevoerd met een scheepje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Waarom niet wat meer voorzieningen, zodat je ook meer entree kunt heffen? Waarom niet een theetuin rondom het Wisboomgemaal, waar overigens wel een mooie interactieve film over de historie van het gebied werd getoond. Nu aten we een lunch in een cafe verderop aan de dijk richting Alblasserdam.