hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 20, 2012

CDA voor directe verkiezingen

Alle burgers toch naar de stembus in 2014?

In het CDA concept verkiezingsprogramma voor de Kamerverkiezingen van 12 september kiest de partij volmondig voor directe verkiezingen van het Waterschap bestuur. Dat is goed nieuws, lange tijd bleef onduidelijk wat het CDA standpunt nu eigenlijk was. Te lang werd gedacht toch maar in te stemmen met indirecte verkiezingen omdat daarmee een mogelijke opheffing van de waterschappen zou kunnen worden voorkomen. Persoonlijk ben ik altijd voor directe verkiezingen geweest. Het is gewoon de meest democratische manier om een bestuur te kiezen. Op 2 juli stemt de kamer overigens het huidige wetsvoorstel om te kiezen voor indirecte verkiezingen in 2014 na de gemeenteraadsverkiezingen. Nu maar duimen dat dat wordt verworpen.


Tekst verkiezingsprogramma:  
Waterschappen zijn een onmisbaar democratisch onderdeel van de Nederlandse staatsinrichting. Omdat de waterschappen zelf hun belastingen heffen is toezicht vanuit de samenleving noodzakelijk, uit te voeren door een democratisch direct gekozen bestuur. De waterschapsverkiezingen vinden gelijktijdig plaats met de
gemeenteraadsverkiezingen.