hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, July 09, 2012

Het tweede leven van de Hardenhoek



Door de ontpoldering Noordwaard is het noodzakelijk nieuwe wegen van een naam te voorzien. Het gaat om Hardenhoek, Binnen-Jager, Binnen-Jagerpad, Kroonpad, Biesboschschool, Nieuwe Merwedepad, Inundatiepad, Noordwaardweg, Maltha en Jantjesplaat. Voor de volgende namen wordt het tracé gewijzigd: Steurgat, Kooike, Galeiweg, Nerzienweg, Bevertweg, Reugtweg, Kroonweg, Witboomkil, De Onderzand, Braspenning, Muggenwaard, Bandijk, Boomgatweg, Zalmpje, Lijnoorden en Deeneplaatweg.

Door de keuze voor de nieuwe namen keren enkele oude vertrouwde namen terug zoals Hardendoek. Deze straat verdween eerder voor de ontpoldering samen met de Ooyevaar. Die naam kreeg echter een plaats op een brug in de kleine Noordwaard.