hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, June 20, 2014

Binnenkijken in gemaaltje

Catrhijn Haubrich

Vandaag een bezoek gebracht aan de Noordwaard met leden van het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland. En eindelijk de kans gekregen om een van die 17 gemaaltjes van binnen te bekijken. Weinig spannend, er staat nog bijna niets in. 
in het gemaaltje


Toch leverde de excursie weer allerlei nieuwe informatie op. Zoals over de evacuatie, die straks niet verplicht is. Maar waarom is dan een evacuatieplan gemaakt? En is elders evacuatie op last van de overheid wel verplicht, zoals in 1995 gebeurde bij het dreigende hoogwater. Toch is de verwachting dat evacuatie zelden aan de orde zal zijn omdat de dertien terpen in het gebied op 4 meter NAP liggen. Op de hoge kades om de polder, eigenlijk een soort regionale keringen, worden straks wel dijkwachten ingezet. Binnenkort start werving van meer dijkwachten.


Even de omgeving verkennen van het gemaaltje