hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 22, 2014

Het water komt.....


In 'Het water komt' staan de initiatiefnemers stil bij het feit dat het in januari 2015 precies twintig jaar geleden is dat meer dan 240.000 inwoners uit het rivierengebied huis en haard moesten verlaten, op de vlucht voor het wassende water en de dreiging van een dijkdoorbraak. De grootste evacuatie die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Voor wie het heeft meegemaakt een indrukwekkende gebeurtenis vol emoties, angst en paniek. Maar ook vol absurde en humoristische situaties en trots op de behulpzaamheid en saamhorigheid. Er wordt echter niet alleen achterom gekeken, maar ook vooruit.


Hoe belangrijk en actueel dat is werd deze week wel duidelijk toen op Prinsjesdag het Deltaprogramma 2015 werd gepresenteerd dat zich met name richt op de grote rivieren. Tot 2050 wordt maar liefst 20 miljard Euro beschikbaar gesteld voor dit nieuwe Deltaplan.

Ook het artistieke team is rond. Het stuk werd geschreven door Okke Wisse, de liedteksten door Irene van Helden. George Pancras componeerde de muziek. Greet Mertens en Petra van den Brand tekenen voor de regie. De algehele leiding is in handen van Ton van Vlijmen.


Bij de voorstelling wordt in nauwe samenwerking met het Regionaal Archief Rivierenland en het Waterschap Rivierenland een educatief project ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

De voorstelling wordt gespeeld op 29, 30 en 31 januari en op 5, 6 en 7 februari in een oude vloedschuur op de Meersteeg 51 in Tricht. Bij overweldigende belangstelling worden extra voorstellingen gepland. De kaartverkoop begint eind oktober.