hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 06, 2015

Vissen zwemmen van Gantel naar Alm






Van boven naar beneden; de vissen in de fortgracht bij fort Altena die in directe verbinding staat met de Gantel; de vispassage nabij de Rabobank; de vistrap van dichtbij; de vissen vrolijk zwemmend in de Alm nabij Altenahove in Almkerk



Terwijl de vispassage in Almkerk van Waterschap Rivierenland nog maar net is opgeleverd, is het twee bijzondere vissen al snel gelukt om van de Gantel naar de Alm te zwemmen. Met de aanleg van de vispassage nabij de Rabobank is het voor vissen mogelijk om ondanks een peilverschil van een meter van de Gantel naar de Alm te zwemmen. Door de aanleg van de vispassage wordt het leefgebied van de vissen vergroot. Hierdoor kunnen ze  zelfs naar het Afwateringskanaal, doordat een vrije uitwisseling mogelijk is tussen de Alm, de Gantel en de vorig jaar aangelegde vispassage nabij fort Altena. Gelijk met deze werkzaamheden, werden de in- en uitstapplekken voor kanoĆ«rs in dit gebied vernieuwd.