hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 17, 2015

Schaduw planschade langs dijk


Protest aan het Kerkeinde tegen dijkverlegging

Tijdens de commissie Bestuur in Werkendam sprak Hylke Vinkeles Melchers in. Hij woont aan het Kerkeinde en had bezwaar gemaakt tegen de WOZ waarde van zijn huis omdat mogelijke sprake is van een dijkverlegging. Daarmee zou zijn huis mogelijk al in waarde gedaald zijn, de zogenaamde schaduw planschade. De uitvoering van de waardebepaling en het innen van de belasting ligt bij het SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling). Op het antwoord op zijn bezwaarschrift tegen de WOZ waarde moest Vinkeles Melchers maar liefst een half jaar wachten. Na opnieuw bezwaar kwam er eindelijk iemand bij hem thuis om de WOZ waarde opnieuw te beoordelen, pas toen werd deze naar beneden bij gesteld. 

Reden om een brief te schrijven naar de gemeente Werkendam om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Hij vond gehoor bij enkele raadsleden, zoals Theo Meijboom. Wethouder Peter van der Ven heeft nog deze week overleg in Cromstreijen, waar het kantoor van SVHW is gevestigd en gaat de zaak nog eens aankaarten in het bestuur.