hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 20, 2015

Tijdelijk fietspad wordt permanent?

Het tijdelijke fietspad langs de Sleeuwijkse dijk

Politiek is het onmogelijke mogelijk maken. Daar lijkt het ook op uit te draaien met het tijdelijke fietspad langs de Sleeuwijkse dijk. Het antwoord op mijn vraag in de commissie Veiligheid stemt in elk geval niet echt hoopvol.

Aan deze wens kan geen invulling gegeven worden in het kader van de dijkverbetering, omdat er voor de dijkverbetering ook geen fietspad was. Het thans aanwezige fietspad heeft een tijdelijk karakter. Het handhaven van het fietspad is een gemeentelijke aangelegenheid, dus zou de gemeente hierin actie moeten ondernemen. 

Praktisch gezien zijn er ook bezwaren. Het fietspad zoals het er nu ligt, loopt bij hoogwater onder.  Eventueel verhogen van het fietspad zal in het kader van Ruimte voor de Rivier bezwaren oproepen. Tenslotte ligt het fietspad op grond van derden en is hun toestemming nodig danwel zal het aangekocht moeten worden.